Wie ik ben

Mijn naam is Wiesje Korevaar. Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Utrecht. Jaren ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in een particuliere praktijk en in een re-integratie centrum. Na het afronden van de masterstudie Medische Antropologie en Sociologie in 2007 ben ik ander werk gaan uitvoeren. Sinds 2016 werk ik als praktijk ondersteuner bij Fysiotherapie Weerdsingel in het centrum van Utrecht. Dit is een praktijk voor algemene en gespecialiseerde fysiotherapie, training en oefentherapie. 


Met Praktijk Wiesje pas ik de kennis van verschillende studies en alle opgedane werkervaring toe. Graag help ik mensen met (werk gerelateerde) spierklachten om deze met een gerichte massage positief te beïnvloeden. Mijn aandacht gaat ook naar sporters. Door middel van massages kunnen blessures preventief of curatief worden geminimaliseerd. 

Tevens werk ik graag met kinderen. Ik wil kinderen coachen in het optimaal kunnen bloeien en groeien van hun zijn. Met daarbij niet hun sociale setting te vergeten. Zo is bijvoorbeeld de interactie tussen ouder en kind heel belangrijk; een ouder die een hand op de schouder van zijn/haar kind legt kan troostend of geruststellend zijn maar ook juist vertrouwen geven.  In 2020 rond ik de opleiding tot kindercoach af en zal dit een onderdeel van Praktijk Wiesje worden. 

Het mooie van wat ik met mijn praktijk kan doen is dat ik mag werken met mensen. Geen individu is hetzelfde, iedereen is uniek.  De combinatie van de sociale en fysieke aspecten vind ik erg leuk en interessant. Ik draag er graag aan bij personen te laten floreren in hun zijn. 

Mijn opleidingen en cursussen

Massage bij HSP (2019)

 Trigger Point Therapie (2019)

Zonnevlecht Opleidingen

Zonnevlecht Opleidingen

Salutogenese (2018)

Oorzaken van gezondheid, Birgit Spoorenberg

Ayurvedic Yoga Massage (2018)

Ayurvedic Yoga Massage for back and shoulders, Despina Psarra

Energy Control Methode (2017)

Training Energy Control Methode, Stans van der Poel

Deep Tissue (2016)

Opleiding Vreeling Deep Tissue Massage, Pim Vree

Exposure (2015)

Opleiding Vreeling Exposure Massage, Pim Vree

Reiki (2008)

Reiki graad 1, Reikicentrum Amsterdam

Medische Antropologie en Sociologie (2007)

Master Medische Antropologie en Sociologie, Universiteit van Amsterdam

Fysiotherapie (1999)

Opleiding Fysiotherapie, Hogeschool van Utrecht, Utrecht

Als u meer informatie of verduidelijking wenst, neem dan gerust persoonlijk contact met mij op.